Syrran

Bränn flaggan, öppna gränserna, allt åt alla.

Wednesday, September 14, 2005

La Boca och stjärnornas hus

Stadsdelen La Boca är känd för tva saker. För världen: födelseplats för nationalhjälten Diego Maradona som efter avgiftning och fettsugning uppstått från det döda och åter ler från löpsedlar i Buenos Aires och resten av landet. För Buenos Aires taxichaufförer samt läsare av Lonely Planet: Sin extrema farlighet.

Men i La Boca finns också det ockuperade huset La Casa de las estrellas, en sedan länge övergiven synagoga med hissnande takhöjd och vittrade stentavlor på väggarna. Numera ett hem för vissa och en verkstad för politisk aktivitet och fester för fler.

Lördag kväll var det spelning och minusgrader i stjärnhuset och vi åkte dit. "Kväll" betyder dock inte kväll som man vanligtvis använder begreppet; när vi stapplade hem innan det tredje och sista bandet skulle gå på så var klockan sex på morgonen. En vanlig utekväll här och jag behöver typ semester.

Naturligtvis och tyvärr intogs scenen av endast killband, men för att vara sådana var de bra och buena onda. Riktigt lycklig blev jag när sångaren som såg ut som Ringo -66 annonserade nästa låt på "el téma de aborto". Okej att vi befinner oss i aktivistmiljö, men ska mannen verkligen sjunga kampsånger för legalisering av vår viktigaste rättighet?

Nej, det var självklart en sk feministisk felhörning. "El téma de amor" skulle det vara. Men ibland kanske man maste sänka sin cyniska gard och våga hoppas på att bli förvånad.

1 Comments:

Blogger Jessica Klarkson said...

Blog is informative . Dont't stop. Don't miss visiting this site about how to buy & sell everything, like music on interest free credit; pay whenever you want.

5:28 PM, September 14, 2005  

Post a Comment

<< Home