Syrran

Bränn flaggan, öppna gränserna, allt åt alla.

Wednesday, December 14, 2005

Arbetsvillkor i Argentina. Del 4: Vem betalar?

Annika, en av mina bästa vänner, är ocksa här i Buenos Aires och praktiserar. Häromdagen var hon och handlade på megastora livsmedelskedjan Coto och betalade med en 50-pesossedel. En stund senare upptäckte hon att hon råkat få växel på en 100-lapp, men eftersom att hon var nästan hemma lät hon det vara just då.

Jag skulle inte ha gått tillbaka, rika jävla Coto har råd med ett svinn på 50 pesos. Men Annika som är för god och renhjärtad för sitt eget bästa, och dessutom hade fått onda aningar, promenerade tillbaka några timmar senare.

Kassörskan började nästan gråta av tacksamhet. Alla felaktigheter i kassan, inklusive falska sedlar, betalas nämligen av kassören själv. Och 50 pesos hade dessutom kunnat få henne uppsagd. (Vi snackar om 140 kronor som är ca 10% av en kassörskas månadslön.) För Coto är det naturligtvis inga pengar alls. Det handlar bara om att disciplinera, skrämma och förnedra de anställda.

På tal om förnedring kan vi ta ett annat exempel från samma branch. Man har i Argentina lyckats åstadkomma den självklara lag som förbjuder uppsägning pga graviditet. Men så kan vi ju inte ha det menar arbetsgivarna, och har kommit på ett sätt att komma runt det:
Genom att kontrollera menstruationen hos de kvinnliga kassörskorna. Den som är "sen" avskedas.

Så kränks den lilla arbetsrätt som finns. Så kränks den personliga integriteten. Och kapitalet vinner igen.

3 Comments:

Blogger kamikaze said...

Godkänns alltså uppsägning pga sen menstruation??

(vill bara gråta)

3:23 PM, December 14, 2005  
Blogger Elin said...

Hur kollar de om någon har sen menstruation? Räcker det med ryktesvägen eller kollar de rent praktiskt? Det är ju lika sjukt vilket som, men jag blir nyfiken på hur de går till väga.

Jävla skitaffär.

2:57 AM, December 15, 2005  
Blogger Syrran said...

Alltsa, sa har berattade en argentinsk sociolog for Annika: Kassorskorna maste rapportera sin mens till arbetsgivaren, hon sa inte om det kollas rent konkret och man skulle ju kunna ljuga i sa fall. Men anda. Det ar inte lagligt att avskeda ngn for att mensen ar sen, men da kan de ju hitta pa en annan anledning for uppsagning och det blir inte lika tydligt som om de skulle avskeda ngn for att magen
borjar synas. Det finns hursomhelst ingen chans for en kassorska att fa ratt mot en arbetsgivare sa det ar kort i vilket fall. Javla system!

11:18 AM, December 15, 2005  

Post a Comment

<< Home