Syrran

Bränn flaggan, öppna gränserna, allt åt alla.

Friday, January 27, 2006

De trygga och de andra

Idag, lördag, marscherar nazister i vår huvudstad. Fredagens minnesdag för förintelsens offer är för dem en anledning att ockupera hötorget och kräkas upp sitt hat och sin historierevisionism. Afa – Stockholm har kallat till motdemonstration.

Jag försvarar inte alla Afa:s metoder. Men det måste bli sagt: I vissa aspekter tar utomparlamentariska grupper som Afa det ansvar som myndigheterna inte tar för att skydda sina medborgare från nynazistisk terror.

”Men nazisterna måste få demonstrera” säger du. Du - liberale vän av hypotetiska resonemang. Du - som lever i en värld skisserad av DN:s ledarsida. Du - infödda svensk utan sexuella "avvikelser" som inte behöver vara rädd. För dig är det lätt som ingenting att ”rent principiellt” tala om demokratins dilemma och försvara nynazisters rätt att hota, kränka och skada andra människor.

Så lätt kan du förkasta Afa som en terroristgrupp och ett hot mot demokratin. Så lätt kan du och dina polare i borgerlig media slå upp ”kriget mellan nazister och anarkister” och tala om lika goda kålsupare och mynt med två sidor och våldskåta huliganer där bara kläder och symboler skiljer grupperna åt. Du behöver ju inte vara rädd.

Men hör vad jag säger: det finns de som är rädda och har anledning att vara det. För vilka nazisternas närvaro är ett ständigt hot och en ständig kränkning. För vilka detta inte är någon principdiskussion. För flator, mörka svenskar, vänsteraktivister och andra som faller inom nazisternas hatradie handlar det om ett minskat livsutrymme och utraderade rättigheter.

Alltså, du som inte tycker att Afa har någon legitimitet kan inte bli trovärdig med mindre än att du personligen infinner dig på hötorget idag kl 12 och säger nej till fascism, nazism och främlingsfientlighet.

http://www.socialism.nu/index.php?page=forum§ion=thread&id=14675

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Jaaa, jag håller absolut med!! Vem skulle inte gärna ha telefonnummer till nån afasnubbe?! Jag misstänker/förväntar mig att han e vit, medelklass, vad gäller praxis sexistiskt rövhål, bara har vita polare. men ändå: att ringa till när saker och ting blir läskiga och polisen tycker att andra människors rättigheter eller vafanvetja e mkt mer angelägna. som en försäkring. Inte för att afasnubben e perfekt eller för att jag inte diggar staten (jag e ju för fan sosse). Men staten e inte heller perfekt och Afa sköter som du skriver sin syssla, dom gör så att andra delar av vänstern (jag menar vänster i fetvid mening. jag menar att jag e vänster vare sig jag vill det eller inte: tex när jag inte flyttar 'hem' resp när jag har sex.) kan driva andra projekt. I min (tyvärr löjligt utopiska) föreställning om den goda socialdemokratiska staten anses Afa vara en stökig men välmenande lillesyrra. I min föreställning om den goda sossestaten e afa Jäkligt långt från definitionen av 'fiende'.
/socialdemokrati revisited by petra

7:57 PM, January 28, 2006  
Anonymous Anonymous said...

/bitter petra

7:58 PM, January 28, 2006  
Blogger kamikaze said...

eller funkar det bara att jag inte ser?!

7:58 PM, January 28, 2006  
Blogger kamikaze said...

meh, jag kan inte kommmentera!!!!

7:58 PM, January 28, 2006  
Anonymous sidekick said...

Bra skrivet! Bortskämda normaliteta svenskar vet inte vad de snackar om.

1:27 PM, September 03, 2006  

Post a Comment

<< Home