Syrran

Bränn flaggan, öppna gränserna, allt åt alla.

Saturday, May 20, 2006

Vi är inte rädda

Äh, nu ljuger jag igen. Jag var ju hur rädd som helst när ett gäng maskerade nazister plötsligt rusade fram ur skogen i eftermiddags. Så jävla rädd.

Vi (Ingen Människa är Illegal Stockholm/Uppsala) var på väg mot förvaret i Märsta för att visa vår avsky för den svenska asylpolitiken och oskicket att låsa in människor vars brott består i att ha flytt från förtryck och velat söka sig ett bättre och tryggare liv.

Lite absurt kändes det ju. Att demonstrera genom skogen på väg mot ett tomt och regnigt industriområde. Men kan älgarna i barnens brevlåda så kan vi: ”Inga gränser, inga nationer, stoppa förvar och deportationer!” ropade vi in bland kottarna.

Men allt sällskap är ju inte att föredra framför den absurda tomheten. Vi hade t ex klarat oss bra utan stenkastning och hot. Vi är inte Afa, vi är strykrädda asylrättsaktivister med barnvagnar.

Med hjälp av poliseskort tog vi oss ändå fram till förvaret och där följde den vanliga dramaturgin med slagord, sambaorkester och flaggbränning. De inlåsta vinkade till oss genom fönstret. Vår demo förändrade naturligtvis ingenting - de sitter där de sitter medan vi går hem i frihet när vi tröttnar på skrikandet.

Jag kan ändå rekommendera alla ett besök till Sveriges största flyktingförvar, för att i någon marginell mån förstå vad det innebär att man ”förvarar” människor. Att med egna ögon se taggtråden och rastgårdarna. Tag buss 571 från Märsta station, åk mot Arlanda Stad och gå av vid Maskingatan.

Bilder från demon publiceras inom kort.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Testing testing

10:35 AM, May 20, 2006  

Post a Comment

<< Home