Syrran

Bränn flaggan, öppna gränserna, allt åt alla.

Thursday, July 13, 2006

Boktips till Z

Den franske mannen med det vackra namnet "talar ut" och alla utom jag är så otroligt intresserade. (Meh taludd! T.o.m. jag skriver om det. Man kan inte skydda sig)

"Men vad saaaa den där italienaren egentligen?!!" Gäsp. Som om det fanns någon kommentar som skulle kunna legitimera fysisk misshandel.

Och surprise, det var lilla mamma och lilla syster det handlade om. För kvinnor kan ju som bekant inte stå upp för sig själva. En riddare med hårt kranium måste rycka ut för att försvara hedern. Och boktipset till Zinedine och hans polare gäller naturligtvis Stephan Mendel Enks "Med uppenbar känsla för stil":

"Den dominerande manligheten är en våldsideologi, en livsfarlig logik, en kollektiv sinnessjukdom och en evig tävlan där kvinnor bara är statister. Den förstör livet för samtliga sina deltagare."

Finns den översatt till franska?

2 Comments:

Anonymous Anna Eklöf said...

Så nedrans rätt, Kristina. Har precis kommit hem efter tio dahgar i Frankrike där jag till slut tröttnat på att 1) diskutera grejen med mina franska kompisar eftersom de tycker att det är ok att ibland "få spel" och tappa kontrollen medans jag hävdar att det är en sjuk machokultur det handlar om 2) att höra alla töntiga franska "intellos"- filosofer som sitter i TV och diskuterar fram och tillbaka varför och hur och när och Zidande är gud, men att de inte någon gång problematiserar manligheten såsom du nu just gjorde på ett lysande vis. TACK

1:38 PM, July 16, 2006  
Blogger Syrran said...

Hej Anna!
Kul att "se" dig och hoppas att sommaren, flytten och allt annat går jättebra!
Kram K

3:47 AM, July 17, 2006  

Post a Comment

<< Home