Syrran

Bränn flaggan, öppna gränserna, allt åt alla.

Monday, September 04, 2006

Blockad mot SD:s propaganda

Storstockholms Postsyndikat (SAC) inledde inatt en blockad mot den gruppförsändelse som Sverigedemokraterna har tänkt skall nå alla hushåll i Sverige. SAC menar på sin hemsida att många brevbärare "har upplevt psykisk ohälsa och stress över att hantera materialet" när de vid tidigare tillfällen har ålagts av Posten AB att dela ut försändelser från högerextrema grupperingar. Blockaden gäller enligt uppgift från SAC "tills dess anledningen till stridsåtgärden ej längre kvarstår".

Jag har tidigare skrivit om hur kränkande det är att få högerextrem propaganda in i sitt eget hem och har även varit i kontakt med posten och bett att få slippa liknande intrång i framtiden. Svaret jag fick var att försändelserna räknas som "samhällsinformation" och det finns ingen möjlighet att undanbe sig utdelning. Alla måste enligt posten ta emot broschyrer som förespråkar etnisk rensning. Hemma hos oss har vi satt upp detta klistermärke, producerat av Uppsalabor Mot Rasism:(Tack Marta som hade scannade in det på sin blogg någon gång i maj)

Andra bloggar om: , , , ,

18 Comments:

Blogger kagemusha said...

Problemet med dessa blockader av sd är att de är så godtyckliga. Det finns många som tycker vänsterns reklam är kränkade, ska då v få sin reklam stoppad? Vem är det som fattar besluten?

Det finns inget som skiljer blockaden som sd mot hur det ser ut i dikaturer. Inga domslut som har bevisat att sd's reklam skulle bryta mot någon lag, inga rättegångar där den anklagade (sd) får försvara sig.

Och du har själv visat att de som inte vill ha reklamen kan stoppade den men en minimal ansträngning

SAC har en betydligt grumligare demokratisyn än vad sd har

8:52 AM, September 05, 2006  
Anonymous Anonymous said...

yeah right. Det enda det bevisar är att den liberala demokratin stär närmare fascism än frihet.

Men det går iallafall att betsälla såna där klibbar av Uppsalabor mot rasism för 50 öre styck.

www.uppsalabormotrasism.se

1:58 PM, September 05, 2006  
Anonymous Björn said...

frågan är väl vad som kan räknas som "fredad zon". vi får nog räkna med att stå ut med laglig sd-reklam på stan, men skall man vara tvungen att ta emot den i hemmet?

2:49 PM, September 05, 2006  
Blogger kagemusha said...

"frågan är väl vad som kan räknas som "fredad zon". vi får nog räkna med att stå ut med laglig sd-reklam på stan, men skall man vara tvungen att ta emot den i hemmet?"

Men huvudfrågan är vem som ska bestämma vilka som inte ska få dela ut sin reklam. Är det 'syrran' som ska förbjuda posten att dela ut reklam för partier hon inte gillar?

11:31 PM, September 05, 2006  
Blogger Syrran said...

Okej, så här ligger det till:

Min privata agenda är inte att "förbjuda" posten att dela ut SD:s reklam. Det jag reagerar mot är att jag I MITT HEM skall behöva ta emot dessa vidrigheter, trots att jag sätter upp lappar etc.

Klistermärken från t ex UMR spelar nämligen enligt Posten ingen roll -det finns inget sätt att undkomma "samhällsinformation" av detta slag. (Källa: samtal med postens kundtjänst maj 2006)

Att jag ändå sätter upp ett sådant på min dörr är för att markera för alla som ser det och med hopp om att den enskilda brevbäraren skall respektera min integritet.

Sedan tycker jag att det är viktigt att lyssna på de brevbärare inom t ex SAC som tycker att det är ett arbetsmiljöproblem att tvingas dela ut denna typ av propaganda. Samvetsfrihet är en mänsklig rättighet som återfinns i diverse konventioner.

Mvh Syrran

2:10 AM, September 06, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Måste svara på kagemusha´s inlägg. Som brevbärare som är bekant med de demokratiska fackliga rättigheterna förstår jag inte vad som är problemet om en fackförening fri från fredsplikt lagligt varslar om en blockad mot en arbetsuppgift som orsakar psykisk ohälsa. Vill du kagemusha att människor ska må dåligt på sina arbeten? Att ett fack inte ska kunna ta strid för sina medlemmars hälsa? Att postanställda mår psykiskt dåligt av att hantera material från högerextrema grupper är väldokumenterat inom posten. Ingen hemlighet för vare sig oss brevbärare eller våra chefer. Vi ska värna om våra demokratiska rättigheter som ibland och i denna tråd verkar vara bortglömda. Självklart har en fackförening rätt att ta strid för sina medlemmars hälsa!

7:20 AM, September 06, 2006  
Blogger kagemusha said...

anonym och syrran:

"Det jag reagerar mot är att jag I MITT HEM skall behöva ta emot dessa vidrigheter, trots att jag sätter upp lappar etc."

Där är vi helt överens

"Sedan tycker jag att det är viktigt att lyssna på de brevbärare inom t ex SAC som tycker att det är ett arbetsmiljöproblem att tvingas dela ut denna typ av propaganda."

Att dela ut ett informationsblad en dag vart 4:e år leder inte till att någon mår dåligt. Hur många av brevbärarna upplevde psykisk ohälsa av detta? Finns det någon oberoende undersökning? Och har det då verkligen med ohälsa att göra, är det inte så att de tar till alla medel för att stoppa andra partier att få ut sin information? Vi är tillbaka till detta med godtycket, samma godtycke som finns i diktaturer. Låt oss säga att manliga brevbärare uppger att de mår dåligt av att dela ut FIs info, vore en blockad ok då? (givetvis inte, eftersom du sympatiserar mer med fi, det är bara de du inte sympatiserar med som ska förbjudas = diktatur)

7:41 AM, September 06, 2006  
Blogger Syrran said...

Kagemusha:
Jag talar inte om något förbud, det är du som hela tiden återkommer till denna metod.

Jag menar att brevbärare inte skall TVINGAS dela ut försändelser som de anser att de mår psykiskt dåligt av, t ex material som liksom SD och ND förespråkar olika nivåer av etnisk rensning. Och jag tror att brevbärarna, och inte du, har tolkningsföreträdare vad gäller det psykiska lidandet.

Mvh Syrran

7:51 AM, September 06, 2006  
Blogger kagemusha said...

Men nu handlar det inte om psykisk ohälsa, utan det är en politisk markering. Eller har du några bevis för att brevbärarna mår dåligt (förutom att SAC säger det)?

Låt oss säga att manliga brevbärare uppger att de mår dåligt av att dela ut FIs info, vore en blockad ok då?

3:34 AM, September 07, 2006  
Anonymous Xiomara said...

"Problemet med dessa blockader av sd är att de är så godtyckliga."

Varför då? Kriteriet är ju att informationsbladen stödjer ett främlingsfientligt parti. Att det därför är Sd och inte FI eller något annat parti som drabbas är helt begripligt.

"Men nu handlar det inte om psykisk ohälsa, utan det är en politisk markering."

Ja? Just därför är saken *inte* godtycklig.

"Eller har du några bevis för att brevbärarna mår dåligt"...

Men säger de det så är det ju så. Då är det upp till dig att bevisa att de *inte* mår dåligt. Dessutom är frågan irrelevant. De har all rätt att vägra av vilken anledning som helst och sen skaffa stöd för beslutet/ ta eventuella konsekvenser.

"Låt oss säga att manliga brevbärare uppger att de mår dåligt av att dela ut FIs info, vore en blockad ok då?"

Självklart - om de nu skulle uppge det, men det har de ju inte, och varför skulle de? Kriteriet var som sagt främlingsfientligheten. Det är därför varken godtyckligt eller en slump att det är Sd och inte FI det handlar om.

9:02 AM, September 07, 2006  
Anonymous Johan said...

Syrran, du borde läsa på bättre om vad Sverigedemokraterna står för. Det är ett helt vanligt parti med vettiga åsikter. Gå inte på smutskastningen från media och de övriga partierna. De vill bara behålla makten.

2:41 PM, September 07, 2006  
Blogger Syrran said...

Tjena SD-Johan, sluta förolämpa min intelligens.

Jag är plågsamt medveten om att SD har filat ordentligt på sin image; bytt ut den brinnande facklan mot en stackars blåsippa etc

Jag vet också att SD är ett främlingsfientligt, högerextremt parti som "Värnar den nationalistiska principen" och förutom att sätta upp ytterligare taggtråd kring Sveriges gränser även hatar feminism och bögar.

2:54 AM, September 08, 2006  
Blogger kagemusha said...

"Varför då? Kriteriet är ju att informationsbladen stödjer ett främlingsfientligt parti."

1. Varför är det ok att bojkotta partier om de är fraämlingsfientliga? Vilka mer åsikter är inte tillåtna?

2. Vem avgör vem som är främslingsfientlig? SAC?

""Men nu handlar det inte om psykisk ohälsa, utan det är en politisk markering...."

Ja? Just därför är saken *inte* godtycklig."

Så de partier som SAC inte tycker om ska inte få dela ut sin information?

"Men säger de det så är det ju så. Då är det upp till dig att bevisa att de *inte* mår dåligt."

Du själv har medgivit några rader upp att det inte handlade om ohälsa.

"Dessutom är frågan irrelevant. De har all rätt att vägra av vilken anledning som helst och sen skaffa stöd för beslutet/ ta eventuella konsekvenser."

Så korkat så det inte ens är värt att kommentera

""Låt oss säga att manliga brevbärare uppger att de mår dåligt av att dela ut FIs info, vore en blockad ok då?"

Självklart - om de nu skulle uppge det, men det har de ju inte, och varför skulle de? Kriteriet var som sagt främlingsfientligheten. Det är därför varken godtyckligt eller en slump att det är Sd och inte FI det handlar om."

Brevbärarna har onekligen fått en nyckelpostition i ditt drömsamhälle där de bestämmer vilka partier som får komma till tals. I Nordkorea är det kommunistpartiet. Inte så stor skillnad

3:55 AM, September 08, 2006  
Anonymous Anonymous said...

idiot!

Det är en fackförening vi snackar om och de har sin frihet att göra den typen av grejer. Eller vill du förbjuda fackföreningars rätt att fatta självständiga beslut? Tänk inte så jävla brunt hela tiden. Självklart är det SACs medlemmar som bestämmer vad de mår dåligt av eller vad som är främlingsfientligt. Vem ska bestämma det åt dem?

9:41 AM, September 08, 2006  
Blogger kagemusha said...

"idiot!"

tack detsammma

"Eller vill du förbjuda fackföreningars rätt att fatta självständiga beslut?"

Om det hotar demokratin: självklart

7:54 AM, September 09, 2006  
Anonymous Anonymous said...

fackföreningar är en del av demokratin. läs lite historia.

5:10 PM, September 10, 2006  
Blogger kagemusha said...

SAC har knappast gjort något för demokratin. Och om nu en fackförening vill begränsa demokratin, varför ska det då tillåtas?

6:07 AM, September 11, 2006  
Anonymous Anonymous said...

jag upprepar läs lite historia. Om SAC och andra syndikalistiska fack runt om i världen.

2:35 PM, September 11, 2006  

Post a Comment

<< Home