Syrran

Bränn flaggan, öppna gränserna, allt åt alla.

Sunday, September 24, 2006

En mörk vecka

En vecka sedan vi fick en ny regering och de förslösar tydligen ingen tid: Anställningsskyddet är under angrepp. Alliansen har meddelat att de avser att stoppa reformer som skulle ge arbetare ökade rättigheter. Mer specifikt skulle vikarier med dessa reformer ha getts förtur till nya tjänster redan efter sex månader och arbetsgivaren skulle tvingas erbjuda fast anställning efter 14 månader.

Laila Bjurling (s) säger till Ekot:

Det betyder att väldigt många människor, framförallt unga människor, och framförallt kvinnor, kommer att fortsätta i väldigt osäkra anställningar där man inte vet från en dag till nästa, från en vecka till nästa, om man får jobb eller hur länge man får jobb.

Arbetsrätten kommer att vara under ständig attack under de närmaste fyra åren och jag hoppas för mitt liv att de svenska fackföreningarna vässar till sig och förbereder för strid.

Som om det inte vore nog har de förbannade schweizarna idag röstat igenom en asyllag som kräver att flyktingar inom 48 timmar ska kunna visa upp giltiga identitetshandlingar. Lagen är bland de mest restriktiva i Europa, vilket inte vill säga lite i denna fästning till kontinent, och utgör själva definitionen på ett moment 22. Den som på allvar tvingas fly undan förföljelse har nästan aldrig möjlighet att skaffa alla nödvändiga papper. Den schweiziska justitieministern Blocher menar att lagen kommer att förhindra missbruk och skydda "riktiga" flyktingar, men enligt den internationella flyktingkonventionen från 1951 ska inte avsaknad av id-handlingar diskvalificera asylsökande.

68 procent av befolkningen röstar för denna sjuka lag i en tid då antalet asylsökande till Schweiz stadigt sjunker och man uppvisar de lägsta siffrorna på många år. Vilket är ett ytterligare skäl att slutligen förkasta uppfattningen att människor blir rasister för att "man tar emot så mycket invandrare". Kan vi en gång för alla sluta med att kasta skulden för rasism på offren för rasism? Och kan vi få en bättre vecka?

Pingat på intressant.se

Andra bloggar om: , , , , ,

2 Comments:

Blogger kamikaze said...

Ja, ge oss en bättre vecka! Fan, råkade av misstag (jag ser ju Aldrig på TV, så sätter jag på en enda gång och blir straffad direkt) se på intervjuer med slumpmässigt utvalda Landskronabor igårkväll. No shit det va äckligt.

En möjlig lösning är att bygga kravallstaket och mediaskugga runt kommungränserna. Utresekrav: Kunna definiera och stava till M-Ä-N-S-K-L-I-G-H-E-T. För rätt att besöka resten av landet under längre tid kanske även S-O-L-I-D- Nä fan, det räcker om vi får en bättre vecka.

7:01 AM, September 25, 2006  
Anonymous Lotta said...

amen!

11:27 AM, September 25, 2006  

Post a Comment

<< Home