Syrran

Bränn flaggan, öppna gränserna, allt åt alla.

Monday, October 16, 2006

Hejdå Timbro

Stegö-Chiló avgår alltså kan man läsa på regeringens hemsida. Hennes ambitioner "att rätta till" har "stoppats av av Radiotjänst i Kiruna AB och Svenska Transportarbetarförbundets polisanmälningar". Ja, stackars henne.

Jag är egentligen helt ointresserad av deras affärer, deras skendemokrati och deras skådespel. Lyssna bara vad hon säger:

"Hur blir det med vår demokrati om politiken bara har plats för felfria människor? Det är en stor och svår fråga som jag inte kan diskutera här. Men jag hoppas att mina upplevelser inte ska avskräcka "sådana som jag", kvinnor, företagare, journalister och fria samhällsdebattörer från att utveckla sina tankar, följa sina övertygelser och engagera sig partipolitiskt."

Visst har hon pressats hårdare för att hon är kvinna, som alltid görs med kvinnor i offentligheten. Men moderaterna har faktiskt inte gått till val på att fullständigt avveckla public service och hela den svenska kulturpolitiken och då är det faktiskt ganska allvarligt att sätta en nattväktarextremist på kulturministerposten.

Intressant?

Andra bloggar om: ,

11 Comments:

Anonymous Blogge Bloggelito said...

Moderaterna kanske inte har gått till val på att fullständigt avveckla public service, men det är det ju heller ingen som påstått. Vi som av ideologiska skäl vägrar betala TV-licensen har ingeingting emot public service -- tvärtom är vi i regel för sådan.

Däremot är Kalle Anka på julafton, Sopranos, Allsång på Skansen och Robinsson kanske inte sådant som bör ingå i public service? Och finansieringen av public service kan ske på ett mindre öststatsmässigt (och kostsamt!) sätt med stasiagenter som rotar i folks privata hem, t.ex. genom reklamfinansiering som i Kina eller genom skattsedeln som i Kanada. TV-avgiften är nämligen inget annat än en förtäckt skatt.

TV-avgiften kom också till i en tid då staten hade absolut monopol på radio- och TV-utsändningar; en apparatskatt kanske föreföll naturlig då, men det gör den sannerligen inte idag.

Hade public service fungerat som det ska hade vi haft betydligt mer kultur, hsitoria och samhällsdebatt i rutan. Kan du till exempel nämna en enda författare som skriver på världens största språk (utan att använda Google)? Nä, jag tänkte väl det.

10:14 AM, October 16, 2006  
Blogger Tobias Struck said...

Syrran. Jag är för laglydighet. Men att betala TV-avgift för att äga en mottagare är motsägelsefullt när avgiften så uttalat går till att finansiera SVT:s produktion. Tänk om jag aldrig tittar på SVT?

Visst, visst, Sverige har inte röstat på nyliberal politik, de har röstat för fler jobb. Skattelättanden är till för att göra det lättare att anställa och få jobb (låglönejobb är också jobb, anser många däribland jag, som själv har gjort flera stycken låglönejobb och ändå är nyliberal).

Men steg för steg, va. Ge oss den här mandatperioden, så skall vi komma med litet ännu djärvare förslag inför nästa, som exempelvis att ta bort den statliga televisionen. Svenska folket kanske är moget för det då, när det har fått litet smak på frihet? Vänta och se, Syrran. Just det ja, låt folk bestämma själva vad de vill "kulturfostra" sig med.

11:55 AM, October 16, 2006  
Anonymous Seb said...

Haller med Blogge ovan. Public Service ska inte syssla med mys eller kopa up program som funkar pa andra kanaler. Debatt, kultur, nyheter. Thats it.

11:56 AM, October 16, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Apropå Stegö-Chiló och Borelius svart anställda arbetskraft och att kvinnor granskas hårdare: Det skulle vara intressant om någon kunde granska MÄNNEN i regeringen på samma sätt. Borelius köp av svarta pigtjänster säger ngt om (oftast vita) kvinnor som utnyttjar (till övervägande delen svarta) kvinnor för att inte behöva ta hela det ansvar som åvilar alla kvinnor i vårt jämställda samhälle - hela kakan av det obetalda (omsorgs)arbetet. Jag har svårt att tro att ingen av de män som nu sitter i regeringen inte får/har fått sitt hus städat eller sina barn passade av svart arbetskraft, men eftersom de är moderna "jämställda" män så har många av dem delad ekonomi, vilket gör att det är deras fruar och inte de själva som betalar dessa tjänster - männen går fria igen. Leve patriarkatet...

12:19 PM, October 16, 2006  
Blogger Kent said...

Hur står det till i hjärnkontoret på vissa kommenterare här? Vem ger er rätten att bestämma vad som ska ingå i public service? Innehållet ska vara brett och det ska finnas något för alla. Ni förväxlar public service med någon slags påtvingad folkbildning där det är ni som ska bestämma vad som är viktigt. Ska public service finnas så ska dess innehåll bestämmas av statistik över vad folk vill se.

Däremot så är jag emot TV-avgift i sin nuvarande form. Det vore bättre om man fick betala för SVT om man ville. Eller istället välja att enbart betala och se på MTV, beroende på vad som är ens kopp te.

Själv har jag alltid betalat TV-avgift, förutom i nuläget men det beror på att jag inte har någon TV just nu. Bara för att man är emot en lag så får man inte rätten att bryta mot den. I så fall skulle det vara helt ok för folk att göra precis vad dom vill så länge dom kan motivera det för dem själva.

11:43 PM, October 16, 2006  
Anonymous sidekick said...

Hejja syrran! beundrar din energi, bra semester? din röst behövs verkligen. stå på. systerpepp

5:02 AM, October 17, 2006  
Blogger Thomas said...

Tänk att hitta både Tobbe och sidekick här!

Kul. Men mer kul är att vänta. Timbro-Cissi var bara ett litet offer. Kanske för att blidka gudarnas vrede? Eller vad säger gnostikern i Götet? (Struck) Snart rasar hela skiten. Down, down, down.

Thomas - Göran Perssons Fact Finder
http://krigskronikan-2007.blogspot.com/

2:28 AM, October 18, 2006  
Blogger Thomas said...

Punktmarkering.

Det handlar nog väldigt lite om att Timbro-Cissi är kvinna.

"Hur blir det med vår demokrati om politiken bara har plats för felfria människor?"

Då får vi den fascism som Timbro-Cissi, Tobias Struck, "Liberala Partiet" och andra bulvaner jobbat så hört för att lansera i vårt land.

Jag har personligen inte haft tid att kika speciellt noga på den kloak som kallas "Liberal Debatt", men alla som vill vill veta vilken typ av total hjärndödhet som "man" understödjer skall läsa LibForum. Noga.

http://forum.liberaldebatt.com/

Är det inte bra att få lite PR. Tobbe?

Vill man sedan fördjupa sig så är ett systerforum en bra källa

http://forum.skadi.net/

**DÄR** har man resurser och know-how. My God!

Läs och studera.

Thomas - Göran Perssons Fact FinGer

2:42 AM, October 18, 2006  
Blogger Thomas said...

Så. Nu har skrivit lite om detta inlägg under rubriken "Fascismens uppgång och fall. I Sverige." Särskilt hoppas jag att Tobbe-Bananen faller riktigt hårt så att de bananer han normalt har som huvudbonad (på liberFascistiskt Forum) blir banapuré. Tobbe själv skall naturligtvis inte skada sig. Den typen av våldsfantasier överlåter jag åt alla liberoFascister.

Ha en spännande ONSDAG!

Thomas
http://krigskronikan-2007.blogspot.com/

5:27 AM, October 18, 2006  
Anonymous Martin said...

@ Mr KYL:
Du må kanske inte ha någon Tv just nu, men för att ej behöva betala licensen skall ditt hem även vara fritt från; dator med tv-kort, video med kanalväljare, videokamera med kanalväljare, inspelningsbar DVD med kanalväljare/mottagare samt digital tv-mottagare.

Man kan bo i ett område utan någon som helst täckning för svt, men endå skall man betala eftersom man har en "tv-mottagare". Denna tv-avgift i nuvarande form är rena rama diktaturfasonen, och är en dold skatteintänkt som någon ovan nämnde. Att inte svt blir valfritt är väl förmodligen för att man vet att det skulle innebära ett gigantiskt tapp av andelen medborgare som nu är lagtvingade att betala.

I övrigt är det journalistmaffian från vänster håll som naggat ministrarna. Att inte betala in tv-avgiften har ansetts vara en större skandal än då sossarnas finansminister Ringholm (Nuders företrädare) skattetrixade som aldrig förr i sin privatekonomi.

/Martin.

4:09 PM, October 18, 2006  
Blogger johanna said...

Appropå kön och skandaler:

http://berghsbetraktelser.squarespace.com/blogg/2006/10/17/om-kn-och-skandaler.html.

1:28 PM, October 19, 2006  

Post a Comment

<< Home