Syrran

Bränn flaggan, öppna gränserna, allt åt alla.

Saturday, October 14, 2006

Israels folkrättsbrott upprör inte

Mediernas masspsykos kring TV-licenser och klassförakt hos den nya regeringen verkar aldrig ta slut. Visst ska den nya regeringen granskas, men ska det ske på bekostnad av allt annat?

I skuggan av Stegö Chiló rapporterar svenska medier idag extremt kortfattat om att sju palestinier dödats och 18 skadats under natten i ett israeliskt flyganfall. DN ägnar större delen av sin korta artikel åt:

- att minst tre av de dödande tillhörde Hamas väpnade gren
- att Israel opererar för att stoppa Palestinsk raketbeskjutning mot södra Israel och försvarsminster Amir Peretz hemstad Sderot samt för att frita en israelisk soldat.

Fine, dessa aspekter bör nämnas. Det jag reagerar på är istället att DN bara i förbifarten nämner det som är det absolut centrala i Israels agerande: att flyganfallen var specifikt riktade mot det palestinska flyktinglägret Jabaliyya. Att bomba ett fucking flyktingläger fullt av civila är för helvete själva definitionen på ett folkrättsbrott. Oavsett vilka "kombattanter" som eventuellt råkar befinna sig i lägret.

Gång på gång befästs Israels särställning som det ständiga undantaget. En aktör på vilken internationella konventioner inte är tillämpliga. En stat som kan ägna sig åt apartheid utan att drabbas av omvärldens vrede och bojkott. En stat som utan reaktioner eller ansvarsutkrävande kan göra till sin normala praktik att bomba flyktingläger.Pingat på intressant.se

Andra bloggar om: , , ,

15 Comments:

Blogger jinge said...

This comment has been removed by a blog administrator.

5:15 AM, October 14, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Det ska noteras att Jinge uppmanar till massmord och terrorism mot en demokratiskt vald folkförsamling.

Det ska också noteras att jabalyia är ett "flyktingläger" endast i vänstermediers och i palestinsk propaganda. Det är en stad sedan mer än 60 år. De som bor där har till sin majoritet inte "flytt" någonstans, och dem som har gjort det har flytt som en följd av arabvärldens försök att invadera och utplåna Israel 1948 och 1967.

För detta bär arabvärlden skulden. Inte offret, Israel.

Inget område kan åberopa skydd som "flyktingläger" om det bedrivs väpnad terrorism från området. Israel har självklart full rätt att med alla medel försvara sig mot sådan. Verkliga ga "flyktingläger" ska enligt alla definitioner vara fria från terrorister, vapenförråd och raketramper. Därmed är det konstigt att ni inte protesterar mot verkligt våld mot verkliga fredliga riktiga flyktingläger. Exempelvis flyktinglägren i Sudan, där verkliga CIVILA försöker skydda sig mot folkmord, som begås av araberna i Janjawidmilisen, som understöds av Sudans arabiska regim mot de svarta i flyktinglägren.

5:35 AM, October 14, 2006  
Anonymous an ominous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

5:47 AM, October 14, 2006  
Anonymous Fredrik said...

Läs den här rapporten från BBC om saken. Det betonas att Jabalya är en stad, inget "flyktingläger" som TT brukar älska att påstå så här drygt 60 år efter att arabvärlden försökte utplåna Israel första gången.

Det står också att de som dödades inte var "palestinier" i allmän bemärkelse, utan Hamas-medlemmar. Att kalla terroriter för "palestinier" är ett knep från TT för att dra bort uppmärksamheten från anledningen till att de jagades, och skapa intrycket att civila palestinier skulle vara måltavlan, när det i själva verket handlar om massmördande rasister och terrorister i Hamas.

8:30 AM, October 14, 2006  
Blogger Syrran said...

Okej, bara det mest uppenbara:

-DN är inget "vänstermedium" utan en högertidning.

-Jinges uttalanden står för honom själv och jag håller inte med om raketerna/knesset etc

-Bannern syftar på Israels blodiga och folkrättsvidriga ockupation, ingenting annat.

- Jag har tidigare raderat kommentarer som länkar till ovan nämnda antisemitiska skrift och jag gör det nu också, oavsett vilket ditt ärende är.

Mvh Syrran

9:37 AM, October 14, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Syrran, du länkar ju till DN:s TT-telegram! Hallå.

10:14 AM, October 14, 2006  
Anonymous Tina said...

Jag är så jävla trött på korkade människor som tror at de vet vad "folkrättsbrott" är.

Det är INTE ett folkrättsbrott att försvara sig mot terorister. Däremot är det ett grovt folkrättsbrott, enligt Fjärde Genèvekonventionen, att låta terrorister uppehålla sig i civila områden (som ju då förlorar sin status som civilt område), samt att anfalla ett grannlands civila med flit, som Hamas gör.

Därför bör Syrran diskutera palestiniernas folkrättsbrott istället för att göra bort sig med bloddrypande retorik av unken karaktär mot Israels försvar. Som är rättmätigt enligt folkrätten!

10:58 AM, October 14, 2006  
Anonymous an ominous said...

Oavsett om du raderar besvärande kommentarer med länkar till Wikipedias artikel om blood libel eller inte, så ger ändå din bild en obehaglig bismak av de ständigt i historien förekommande anklagelserna mot judar om att de slaktar icke-judiska barn och tillagar rituellt använda maträtter på deras blod. T.ex. kunde man 2003 se en teve-såpa i den libanesiska kanalen Al-Manar som visade hur judar gjorde just detta. Vilken skrift serien byggde på kan nog vem som helst gissa.

I Sverige blir GB anklagat för rasism när de lanserar Nogger Black, så vad ska man säga om dina och Bojkotta Israels antydningar om judarna då?

De får väl passera, kan man gissa, efftersom det är frågan om "goda" vänsterextremister som kampanjar och inte "onda" kapitalister.

11:48 AM, October 14, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Det finns inte mycket bra att säga om terrorist staten Israel.
Amnesty protesterar och påpekar att Israel begår krigsförbrytelser genom att angripa civil infrastruktur, något som är ett brott mot Fjärde Genevekonventionen.

Israel bryter genom sina attacker även mot flera andra viktiga internationella lagar.
"Avsiktliga attacker mot civila mål är också en krigsförbrytelse enligt artikel 8 i Romstadgan som är grunden för Internationella brottmålsdomstolen", skriver Amnesty i sitt pressmeddelande. Man menar därtill att Israel bryter mot folkrätten eftersom en ockupationsmakt är skyldig att skydda det ockuperade områdets befolkning och deras grundläggande rättigheter.
Det är väl nästan allt man kan göra för att bli legitimerad som terrorist stat nr.1.

12:26 PM, October 14, 2006  
Anonymous Alan Berg said...

Att bomba ett fucking flyktingläger fullt av civila är för helvete själva definitionen på ett folkrättsbrott.

Inte alls. 4:e Genevekonventionen säger:

"The presence of a protected person may not be used to render certain points or areas immune from military operations."

12:26 PM, October 14, 2006  
Blogger kamikaze said...

Det här kanske e onödigt - duckande för flugor mens en sväljer kameler - men du tar ju bort sverigedemokrater som öht kommenterar, medan jinges åsikter tolkas som oproblematiska här på din blogg, "får stå för honom", samtidigt som han till och med länkas. Varför?

Jag tänker inte låtsas som om jag förstår den här frågan - som om jag skulle klara att bena i vad det egentligen är med Israel som gör det så himla spännande för Vita väst. Vad som är demokratipositionen, vad som e positionen som Vit och samtidigt de Andra och vad som e det antisemitiska kulturarvet. Men inte fan e det bara no. 1. Och att så många inom oss i den svenska vänstern tar så lätt på de två andra möjligheterna, upplever jag, tvingar in de av oss som antingen inte vill eller inte kan (eller båda) i ett hörn av att positionera oss som "sionister mot ockupation" eller liknande nationalistiska tråkigheter. Jag gillar inte att positionera mig som sionist, men jag upplever att jag inte har nåt val, att den vänster jag är en del av inte ger mig nåt val. Och det gör mig grinig, gör mig på flugduckarhumör.

tack för demon igår. även om vi tyvärr även då va våra grinigaste själva efteråt så va det ju himla himla fantastiskt att ni drog igång. sorry för grinigheten alltså, och kram.

3:39 AM, October 15, 2006  
Blogger Syrran said...

Kamikaze,
Jag kommer att svara i ett eget inlägg. Måste bara reservera mig lite om jag inte lyckas ge dig ett svar: ditt sätt att skriva är nämligen väldigt litterärt och väldigt vackert och ibland lite vagt. Det kan absolut vara en dygd (som jag tyvärr inte besitter) att vara vag och inte tvärsäker jämt. Men det betyder att jag inte alltid vet vad du är ute efter och vad din agenda är. Men jag ska försöka svara. Kram

11:59 AM, October 15, 2006  
Anonymous Kristoffer said...

Bra talat Kamikaze!

8:40 AM, October 16, 2006  
Anonymous Anonymous said...

"Gång på gång befästs Israels särställning som det ständiga undantaget".

Du är där och nafsar lite men förmår inte riktigt bita till. 'Judarna är inte som oss. De är annourlunda. Alla vet ju vad kroknäsorna egentligen har för sig...'

Skriv det, eller vad annat rödbrunt strunt om att judefrågan måste lösas som faller dig in, så är du åtminstone ärlig istället för att gömma dig bakom pseudointellektuella koketterier.

12:59 PM, October 16, 2006  
Blogger Syrran said...

I analogi med min kommentarpolicy har jinges kommentar och länken till honom raderats. Detta efter att Kamikaze gjorde mig uppmärksam på obehagliga bilder på hans blogg, som hon också hånades för att hon kommenterade. Man kan inte ha koll på allt, men det är åtgärdat.

För övrigt kommer jag att bemöta de osannolikt grova kommentarerna ovan i ett eget inlägg.
/Syrran

2:40 PM, October 16, 2006  

Post a Comment

<< Home