Syrran

Bränn flaggan, öppna gränserna, allt åt alla.

Thursday, October 12, 2006

Scandic Star taggtråd

I detta nu sitter fina herrar och damer på Scandic Star Hotel i Sollentuna och diskuterar hur man bäst håller människor ute vid EU:s östra gränser. Mötet är enligt ett pressmeddelande från Migrationsverket ett "högnivåmöte inom Söderköpingsprocessen som ska ta ett samlat grepp kring asyl-, migrations och gränskontrollfrågor på regeringsnivå de berörda länderna." Ett av målen med mötet är att "aktualisera den senaste utvecklingen inom EU:s migrationslagstiftning".

Den senaste utvecklingen på det området rör sig inom gränserna för Dublinförordningen vilket som bekant innebär transportöransvar och principen om första land. Åtgärder som direkt syftar till att förvägra asylsökande en rättssäker process och till att hålla dem utanför EU till vilket pris som helst.

Det ska bli intressant att se vilken ytterligare skada som toppmötesdeltagarna hinner med att göra på asylrätten mellan snittarna på det aprikoskitchiga 80-talshotellet.

Andra bloggar om: , , , ,

4 Comments:

Blogger Pelle Rödin said...

Vad är Söderköpingsprocessen för något?

1:43 AM, October 15, 2006  
Blogger Syrran said...

Hej, från migrationsverkets hemsida:
"2001 tog Migrationsverket och UNHCR initiativ till Söderköpingsprocessen. Detta är ett gränsöverskridande samarbetsprojekt inom områdena asyl-, migrations- och gränsfrågor där sammanlagt tio länder på båda sidor av EU:s östra gräns ingår."

Jag vet faktiskt inte om det är bra eller dåligt, bara att när EU bedriver asylpolitik blir det oftast inhuman skit..

2:51 AM, October 15, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Den här bloggen är något för "100 höjdare". Den intellektuella formen av lyteskomik har fått ett ansikte.

1:04 PM, October 16, 2006  
Blogger Syrran said...

Anonymous:
Kan du utveckla lite, det finns inget som går upp mot osaklig kritik. För övrigt är jag glad att jag kan roa dig med mina intellektuella lyten.
Mvh Syrran

2:30 PM, October 16, 2006  

Post a Comment

<< Home